Pomorskie zgłoś odbiór oleju gastronomicznego

Pomorskie zgłoś odbiór oleju gastronomicznego — Euro Eko Polska

Olej spożywczy to niemal podstawowy produkt w każdej restauracji oraz lokalu gastronomicznym. To właśnie dzięki niemu można przygotowywać wiele smacznych potraw.

Jednak podczas spalania tłuszczu powstaje wiele niebezpiecznych substancji, przez co nie nadaje się on do ponownego wykorzystania. Taki wypalony olej należy utylizować. Jak zrobić to poprawnie? Z pomocą przychodzi nasza firma, która zajmuje się odbiorem zużytego oleju gastronomicznego w województwie pomorskim.

Gdańsk: odbiór tłuszczy gastronomicznych

Decydując się na współpracę z naszą firmą, można mieć pewność, że cała procedura odbioru zużytego oleju gastronomicznego w Gdańsku będzie niezwykle prostym oraz szybkim przedsięwzięciem.

Pierwszym etapem procesu jest podpisanie umowy. Opiekun woj. pomorskiego ustala takie czynniki jak to, ile oleju zużywa dany lokal oraz zbiornik o jakiej pojemności mamy dostarczyć. Nasi pracownicy przygotują umowę w sposób profesjonalny, dlatego jej treść nie zawiera żadnych niejasnych zapisów.

Gdynia: co zrobić ze zużytym olejem spożywczym?

Gdy zbiornik ze spalonym tłuszczem spożywczym napełni się, nasi pracownicy przyjeżdżają, aby zabrać odpad. Jednocześnie w trakcie odbioru zużytego oleju gastronomicznego w Gdyni dostarczamy klientowi nowy pojemnik.

Jednocześnie podczas odbioru wystawiamy Kartę Przekazania Odpadu, którą w razie potrzeby właściciel lokalu może przedstawić podczas kontroli sanepidu. Jest to najlepsze potwierdzenie faktu, że właściciel pozbył się spalonego tłuszczu w sposób ekologiczny oraz w zgodzie z przepisami prawa.

Utylizacja oleju spożywczego — Słupsk

Zgłaszając konieczność odbioru zużytego oleju gastronomicznego w Słupsku, nasi klienci przede wszystkim oszczędzają swój czas. Nie muszą dłużej martwić się tym, jak w prawidłowy sposób zutylizować wypalony tłuszcz.

Obowiązkiem klienta jest jedynie gromadzenie odpadu, natomiast nasi pracownicy przejmują resztę działań. Zajmujemy się wszelkimi formalnościami oraz niezbędnymi czynnościami, odciążając właściciela lokalu.

Wejherowo: co zrobić ze starym tłuszczem spożywczym?

Utylizacja oleju gastronomicznego na własna rękę to niezwykle ryzykowne rozwiązanie, które może zakończyć się przykrymi konsekwencjami prawnymi oraz finansowymi. Aby mieć więc pewność, że wszystko przebiegnie poprawnie, warto skorzystać z naszych usług.

Decydując się na odbiór zużytego oleju gastronomicznego w Wejherowie przeprowadzony przez nas, klient zyskuje pewność, że odpad zostanie zutylizowany w sposób ekologiczny. Współpracując z nami, można więc w znaczny sposób przyczynić się do ochrony środowiska.

Opiekun województwa – Dział Zakupów

Jagoda Idus-Grudzień
609 758 400
jgrudzien@euro-eko-polska.pl

Opiekun województwa – Dział Logistyki

Ola Łaskawska
661 121 741
olaskawska@euro-eko-polska.pl